›› Home ›› Agenda

Agenda

Reis naar Krakau

Datum:17-05-2018
Tijdstip:
Locatie:Krakau Polen


Beste liberale leden, vrienden en sympathisanten

Bent u ooit al naar Krakau geweest?

Deze prachtige cultuurstad werd door Unesco aangewezen als één van de belangrijkste historische steden ter wereld en bevat talloze architecturale pareltjes, zoals Rynek Glowny, een van de grootste middeleeuwse marktpleinen in Europa en door Unesco erkend als werelderfgoed, de schitterende gotische Mariakerk, het impressionante Barbacan… De vroegere Joodse wijk Kazimierz, waar de opnames van Spielberg's "Schindlers List" plaatsvonden en een wandeling naar de ghetto Podgorze voor een bezoek aan Schindlers’ fabriek, zijn uiteraard ook een must bij de ontdekking van Krakau.

Nabij Krakau bevinden er zich talloze andere fraaie sites, zoals het koninklijk kasteel, een juweeltje van romaanse, gotische en renaissance bouwkunst. In de wereldberoemde zoutmijnen van Wieliczka begeleiden voormalige mijnwerkers u doorheen het indrukwekkende labyrint van gangen en galerijen, langs in zout uitgehouwen mythische figuren tot de “balzaal” waar diverse magnifieke kroonluchters het plafond sieren. Via het mooie Nationale Park Pieninsky volgt dan een begeleide afdaling op de rivier Dunajec, die de grens vormt tussen Polen en Slovakije.

Een bezoek aan het vroegere grootste concentratiekamp Auschwitz – Birkenau kan uiteraard niet ontbreken: iedereen die zich interesseert voor deze zwartste pagina’s uit de geschiedenis en de onmetelijke impact van het naziregime op de mensheid, moet hier ooit naar toe geweest zijn. De terugtocht loopt via het barokke klooster van Kalwaria Zebrzydowska, een Unesco site met verscheidene prachtig versierde kapellen, naar Lanckrona, een charmant provinciestadje waarvan de marktplaats volledig omringd is door authentieke houten huizen.

Goed nieuws: al deze zaken kunt u nu bezoeken, samen met Open Vld Gent, die 5 dagen lang op ontdekkingsreis naar Krakau gaat. Schrijf u dus vlug in!


Wanneer: van 17 mei (vertrek Zaventem om 11u20) t.e.m. 21 mei (aankomst in Zaventem om 15u40)

Wie: zowel leden Open Vld als geïnteresseerde niet-leden zijn van harte welkom.

Kostprijs: €1072 pp: incl. vlucht, logies, transport, inkom, gidsen en eten (excl. drank).

Inschrijven: inschrijven uiterlijk 10 december op luc.vhamme@skynet.be met vermelding van naam, adres en telefoonnummer van alle deelnemers. Opgelet: uw inschrijving is pas definitief na betaling van €300 voorschot op rekening Open Vld Gent Noord West: BE60 9730 9541 2870.


Wij hopen van harte u in Krakau te kunnen verwelkomen!

Met liberale groeten
Open Vld Gent Noord West

Terug naar overzicht

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.