›› Home ›› BCSD ›› Vragen-en-tussenkomsten

Leefloonstudenten

21 december 2016

Jaarlijks ondersteunt het OCMW Gent honderden meerderjarige studenten in de vorm van begeleiding en leefloon. Studenten worden tijdelijk vrijgesteld van de werkbereidheidsvoorwaarde om te studeren en een diploma te behalen. Cédric Verschooten: “Onlangs vroeg ik naar de evaluatie van het schooljaar 2015-2016 en wat de  slaagpercentage was”.

Op het einde van het schooljaar 2015-2016 waren er 701 rechthebbende leefloonstudenten. 197 daarvan waren laatstejaarsstudenten. In totaal behaalden 160 studenten een diploma. Dit betekent een slaagpercentage van 81%.

Van de 160 geslaagden behaalden:

128 studenten een diploma secundair onderwijs,

20 studenten een diploma hoger niet universitair onderwijs en 12 studenten een diploma universitair onderwijs.

Het bestuur van OCMW Gent zet sterk in op begeleiding van jongeren met leefloon. Onze maatschappelijk werkers doen er dan ook alles aan om jongeren te motiveren om te studeren en een diploma te halen. Want met een diploma op zak, stijgt de kans op een boeiende en interessante job.

Cédric Verschooten: “Ik ben ervan overtuigd dat we dit beleid rond studeren en leefloon verder moeten zetten en indien nodig versterken.”

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info