Parkeerdruk omgeving Henleykaai

4 mei 2016

Bewoners van de Nonnemeersstraat, Abdisstraat en Henleykaai worden ’s avonds steevast geconfronteerd met een hoge parkeerdruk, grotendeels veroorzaakt door cursisten van het avondonderwijs op de campus Henleykaai. In de straten geldt betalend parkeren, maar er zijn geen voorbehouden parkeerplaatsen voor de houders van een bewonerskaart.

Concreet heb ik dan ook volgende vragen:

  • Is de problematiek van de parkeerdruk in betrokken straten u bekend?
  • Kunnen in deze straten een aantal parkeerplaatsen worden voorbehouden voor houders van een bewonerskaart? Zo ja, binnen welke tijdspanne kan dit gerealiseerd worden?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

De problematiek van parkeerdruk, veroorzaakt door studenten van het avondonderwijs, is ons zeker bekend, doch het zoeken naar het precaire evenwicht tussen het parkeren van bewoners, bezoekers, lang- en kortparkeerders, laat niet steeds toe op specifieke problematieken op kort termijn een oplossing op maat, aan te reiken.

Momenteel worden op het grondgebied van Gent geen bijkomende voorbehouden bewonersparkeerplaatsen ingericht totdat de mate van gebruik vn de huidige voorbehouden plaatsen is opgemeten.

We willen immers vermijden dat de, per definitie n ureeds beperkte parkeerruimte tijdens bepaalde momenten van de dag, ongebruikt vrij blijft staan.

Om in de toekomst een objectievere en dus betere afweging te kunnen maken over de noodzaak tot het invoeren van voorbehouden bewonersplaatsen, wordt moimenteel de bezetting van de huidige voorbehouden bewonersplaatsen, wordt momenteel de bezetting van de huidige voorbehouden bewonersplaatsen onderzocht.

De uitkomst van deze evaluatie mag in het najaar van 2016 worden verwacht. Dan zal stadsbreed worden bekeken of er bijkomende voorbehouden bewonersplaatsen moeten worden ingericht, dan wel of er voorbehouden bewonersplaatsen terug als parkeerplaatsen kunnen worden ingericht, dan wel of er voorbehouden bewonersplaatsen terug als parkeerplaatsen kunnen worden ingericht waar zowel bezoekers als bewoners, onder het voor hen van toepassing zijnde parkeerregime, kunnen parkeren.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info