Afvalkorven Ledebergplein

9 juni 2016

Bewoners van Ledeberg signaleren dat de beide afvalkorven op Ledebergplein quasi elke morgen uitpuilen. Concreet heb ik dan ook volgende vragen.

Wat is de ledigingsfrequentie van de afvalkorven op Ledebergplein?
Hoe wordt deze beoordeeld en welke maatregelen zullen desgevallend worden genomen om de overvolle afvalkorven te voorkomen?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Er staan momenteel twee afvalkorven met een inhoud van 50 liter op het Ledebergplein. IVAGO ledigt deze korven het hele jaar door op dinsdag, vrijdag en zondag.

IVAGO is zich bewust dat de huidige afvalkorven niet volstaan. In januari 2015 deed IVAGO een aanvraag bij de dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen om extra korven te plaatsen. IVAGO kreeg onlangs bevestiging dat binnen de maand er twee korven met inhoud van 70 liter geplaatst worden aan de banken. Ook de afvalkorf an de bushalte wordt vergroot van 50 liter naar 70 liter. De total capaciteit van de afvalkorven op het Ledebergplein gaat dus van 100 liter naar 210 liter.

Op deze manier zou het probleem van overvolle afvalkorven op het Ledebergplein verholpen moeten worden. Indien dit onvoldoende is, kijkt IVAGO naar mogelijke andere maatregelen.

Tine Heyse
Schepen van Milieu, Klimaat, Energie en Noord-Zuid

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.