Kruisend verkeer Buchtenstraat

27 september 2016

Vlakbij het spoorviaduct tussen Maaltenaard en de Buchtenstraat is de Buchtenstraat vrij smal. Hoewel de ontsluiting van het bedrijventerrein langs de Poortakkerstraat voornamelijk via The Loop verloopt is er toch wat lokaal bestemmingsverkeer in de straat dat maar moeilijk kan kruisen.

Voertuigen wijken uit in de onverharde berm en zo ontstonden diepe putten langs de weg.

Concreet heb ik dan ook volgende vragen:

  • Kunnen met de herfst in het vooruitzicht de putten op korte termijn gevuld worden?
  • Kan in een structurele oplossing voor het probleem voorzien worden door bijvoorbeeld grasdallen in de kantstroken te voorzien?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

Op vandaag is de verkeersafwikkeling zo dat het verkeer vanuit de Maaltenaard voorrang heeft t.o.v. het verkeer uit de Buchtenstraat. Hierbij heeft het aankomend verkeer uit de Buchtenstraat een goede overbreedte net voor de spoorbrug om uit te wijken voor aankomend verkeer. In de weg ernaartoe zijn er eveneens afdoende uitwijkmogelijkheden ter hoogte van de opritten van de diverse bedrijven.

We hebben dan ook niet de intentie om de bermen bijkomend te verharden of van grasdallen te voorzien daar dit vooral overdreven snelheid of het negeren van de voorrangsborden in de hand zou werken.

We geven nog mee dat de Sector Zuid van Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen wel zal langsgaan om de putten te vullen die te zien waren op uw foto’s.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info