Staat Gemeenteplein Sint-Denijs-Westrem

2 maart 2017

Het Gemeenteplein in Sint-Denijs-Westrem ligt er niet al te best bij. Overgrote delen van zowel de rijbaan als de trottoirs krijgen in het Wegen Informatie Systeem (WIS) een kwaliteitslabel C1-C3 mee, wat wijst op (herstelbare) schade. Recent bereikte me zelfs het bericht van iemand die ten val kwam door de slechte staat van de weg.

Concreet heb ik dan ook volgende vragen:

  • Zijn er momenteel plannen voor een grondige aanpak van het Gemeenteplein?
  • Zo ja, waaruit bestaan deze en wat is hiervoor de timing?
  • Zo nee, kan, in afwachting en naast het curatieve onderhoud na melding, een herstelling van alle aanwezige schade aan de rijbaan en trottoirs voorzien worden?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:


Antwoord op vraag 1

Er zijn momenteel geen plannen voor een grondige aanpak van het Gemeenteplein. De opstart van dit project zou een beleidskeuze kunnen zijn in de volgende legislatuur.


Antwoord op vraag 2

Niet van toepassing.


Antwoord op vraag 3

Wij hebben uw melding overgemaakt aan de sectorverantwoordelijke van de dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen om te bekijken waar een curatief onderhoud direct noodzakelijk is. Verder geven we nog mee dat de kwaliteit C1 en C2 niet van die orde zijn dat een direct herstel zich zou opdringen maar spreken we over normale slijtage, spoorvorming, gebroken stenen zonder gevaar. Locaties die wel acuut gevaar opleveren worden best nog steeds via Gentinfo gemeld.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info