Parkeerplaats voor mensen met een beperking Sint-Kruiswinkel-Dorp

6 maart 2017

In Sint-Kruis-Winkeldorp was voor de heraanleg een voorbehouden parkeerplaats voor mensen met een beperking voorzien, links van de kerk t.h.v. de bushalte. Na de heraanleg is echter geen voorbehouden parkeerplaats meer voorzien. Bewoners vragen dan ook de terugkeer van een voorbehouden parkeerplaats t.h.v. de kerk.

Concreet heb ik dan ook volgende vraag:

  • Wat is de reden dat er geen voorbehouden parkeerplaats voor mensen met een beperking meer werd voorzien?
  • Kan desgevallend de mogelijkheid worden onderzocht om alsnog een voorbehouden parkeerplaats te voorzien?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

Antwoord op vraag 1

De parkeerplaats waar de voorbehouden parkeerplaats voor mensen met een beperking ingericht was, was niet reglementair. Daarom werd bij de heraanleg nagevraagd bij de Dienst Wegen waarom de parkeerplaats ooit voorzien werd. Omdat hier geen duidelijke reden voor bleek te zijn - en gezien het nietom een reglementaire parkeerplaats ging - is toen meegedeeld dat er een aanvraag ingediend moest worden om bij de heraanleg een parkeerplaats te voorzien. Het Mobiliteitsbedrijf heeft deze informatie bezorgd aan één van de bewoners die in de werkgroep zat, maar geen antwoord gekregen. Daarom werd de parkeerplaats - en hiermee ook de voorbehouden plaats - niet hernomen.


Antwoord op vraag 2

We hebben een aanvraag ontvangen via een dokter om aan het heraangelegde stuk een plaats voorbehouden voor mensen met een beperking te voorzien. Deze zal behandeld worden.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info