Afvalkorven Brusselsesteenweg

22 mei 2017

Bij de heraanleg van de Brusselsesteenweg werden ter hoogte van de Franse Vaart en in het begin van de Brusselsesteenweg enkele rustplaatsen gecreëerd met banken, stoelen en plantvakken. Op deze plaatsen ontbreekt echter een afvalkorf waardoor de plantvakken en boomspiegels bezaaid liggen met zwerfvuil.

Zullen in de nabijheid van de zitbanken en stoelen nog afvalkorven worden geplaatst?
Zo ja, wat is hiervoor de timing?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

IVAGO heeft uw vraag onderzocht en zal op deze locatie tijdelijke afvalkorven plaatsen, in afwachting van definitieve korven.

Volgens de beslissingsboom afvalkorven die IVAGO in overleg met de stad Gent, hanteert om voor de plaatsing van korven, komt deze locatie in aanmerking voor het plaatsen van afvalkorven door de aanwezigheid van zitbanken.

Momenteel bereidt IVAGO de aankoop van 3.000 nieuwe afvalkorven voor. De procedure hiervoor is nog niet afgerond. Het bestek voorziet dat de nieuwe uniforme afvalkorven een grotere capaciteit hebben de de huidige. Stapsgewijs zullen alle bestaande korven vervangen worden en ook nieuwe locaties voorzien worden van deze korven.

Tine Heyse
Schepen van Milieu, Klimaat, Energie en Noord-Zuid

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info