Verkeersveiligheid Kleinkouterken

8 september 2017

In het antwoord op mijn mondelinge vraag, tijdens de commissie van maart ll., werd een nieuw ontwerp voor Kleinkouterken aangekondigd dat onder meer zou voorzien in de aanleg van een voetpad. Een concrete timing was toen echter nog niet gekend, maar intussen zou aan het Mobiliteitsbedrijf worden gevraagd om tijdelijke zebrapaden aan te brengen.

Deze week blijkt het college de ontwerpplannen voor Kleinkouterken te hebben goedgekeurd, van de tijdelijke maatregelen is echter niks te merken.

Concreet heb ik dan ook volgende vragen:

  • Wat is de concrete timing voor de werken in Kleinkouterken?
  • Worden in afwachting nog tijdelijk maatregelen genomen om de veiligheid van zwakke weggebruikers, zoals de talrijke kinderen die voetballen bij KVV Sint-Denijssport, te verbeteren? In het bijzonder tijdens de uitvoering van de werken.
  • Worden bij de vernieuwing, naast de aanleg van voetpaden, nog infrastructurele maatregelen genomen (oversteekplaatsen, zebrapaden, rijbaankussens…) zoals eerder aangekondigd?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

Antwoord op vraag 1

Om een definitieve timing te geven is het nog net wat te vroeg, maar momenteel staan de werken ingepland met aanvang 2de kwartaal 2018. Het is nu pas, na goedkeuring van het ontwerpplan door het college, dat de omgevingsvergunning kan aangevraagd worden en een concrete timing met de nutsbedrijven kan worden vastgelegd om hun voorafgaande saneringswerken te laten plaatsvinden.


Antwoord op vraag 2

Tijdens de uitvoering van de werken zal de dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen afspraken maken met de aannemer om de werken met zo weinig mogelijk te laten uitvoeren in de mate van het mogelijke.

In afwachting van de effectieve werken zal het zebrapad reeds aangebracht worden op kortere termijn ter hoogte van de toegang tot het sportterrein.


Antwoord op vraag 3

Een busperon zal nog toegevoegd worden zodanig een toegankelijke halte te bekomen aan de toegang tot de sportterreinen.

Een omvattend belijningsplan wordt opgemaakt voor de kruispuntzone "Kleinkouterken, Beukenlaan, Louis Delebequelaan, Autoweg-Noord, Luchthavenlaan" om de positie en veiligheid van alle verkeersdeelnemers te verbeteren in deze zone, niet in het minst voor de voetganger en fietser.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info