Slechte staat wegdek Sint-Rochusplein

26 maart 2018

Vanuit Sint-Denijs-Westrem bereiken me blijvend signalen over de slechte staat van het wegdek en van de trottoirs van veel straten. Zo meldden bewoners o.a. van het Sint-Rochusplein mij de slechte staat van het wegdek in hun straat.

  • Voor welke straten in Sint-Denijs-Westrem zijn momenteel al onderhoudswerken (heraanleg, toplaagvernieuwing, vernieuwing trottoirs...) in de planning opgenomen?
  • Waaruit bestaan de voorziene onderhoudswerken en wat is hiervoor de timing?
  • Bent u in het concrete geval van het Sint-Rochusplein bereid op korte termijn herstellingen aan het wegdek uit te laten voeren?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

Antwoord op vraag 1

Gelieve in bijlage een overzichtskaart te willen vinden van Sint-Denijs-Westrem en Afsnee. Hierop vindt u alle geplande, in uitvoering zijnde en uitgevoerde werken terug van de voorbije en komende jaren.


Antwoord op vraag 2

In de legende bij de overzichtskaart kan u hieromtrent een indicatie terugvonden. Van zodra timings meer concreet worden, ontvangen buurtbewoners een bewonersbrief met meer info omtrent de werken.


Antwoord op vraag 3

Naar aanleiding van uw vraag is er visueel nazicht gebeurd door de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen. Momenteel detecteert de dienst geen plaatsen waar er dringende interventies nodig zijn. De algemene toestand van het plein is volgens het Wegen Inventarisatie Systeem, C1 (lichte schade). In bijlage een aantal foto’s ter staving.

Vanzelfsprekend blijft de dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen curatief onderhoud uitvoeren. Specifieke meldingen kunnen steeds doorgegeven worden aan Gentinfo (09 210 10 10).

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken


Bijlagen:
2018_SV_00173_bijlage1.pdf
2018_SV_00173_bijlage2.jpg
2018_SV_00173_bijlage3.jpg

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info