Snelheidsregime Pieter Pauwel Rubenslaan

29 mei 2018

Onlangs uitten bewoners van de Pieter Pauwel Rubenslaan in Sint-Denijs-Westrem mij hun bezorgdheid betreffende het zeer drukke en zeer snelle verkeer in hun straat. De Pieter Pauwel Rubenslaan wordt gebruikt als doorsteekweg richting E40/E17.

Ondanks het feit dat de straat door een woonwijk loopt en er fietssuggestiestroken zijn, zou de maximale snelheid er 70 km/u bedragen. Dit leidt tot gevaarlijke situaties voor voetgangers en fietsers. Ook voor de vele scholieren die de straat als doorsteek gebruiken richting Don Bosco is de straat een gevaarlijk punt.

De bewoners kaartten de situatie al herhaaldelijk aan bij het mobiliteitsbedrijf met de vraag maatregelen te treffen om het sluipverkeer tegen te gaan en om het snelheidsregime aan te passen, echter zonder resultaat.

  • Welke maatregelen werden al genomen om de verkeersveiligheid in de Pieter Pauwel Rubenslaan te verbeteren?
  • Waarom werd nog geen concreet gevolg gegeven aan de signalen van de bewoners van de straat?
  • Bent u bereid bijkomende maatregelen te treffen om de verkeersveiligheid te verbeteren en desgevallend het snelheidsregime in deze woonstraat te herzien naar maximum 50km/u?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

Zoals u al aangaf zijn er in het verleden fietssuggestiestroken aangebracht in de straat.

Daarenboven herbekijkt het Mobiliteitsbedrijf de snelheidsregimes in de deelgemeenten. In delen van Drongen en Zwijnaarde wordt al een zone 30 afgebakend. Deze oefening zal ook gebeuren voor Sint-Denijs-Westrem. 

Het woongedeelte van de Rubenslaan zal daarbij in aanmerking komen voor een snelheidsverlaging, in principe zelfs tot 30 km/u. Inzake uitvoering worden wijzigingen beter gebundeld doorgevoerd in een gebied. De uitvoering zal dus afhankelijk zijn van het onderzoek dat nog wordt opgestart voor Sint-Denijs-Westrem.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info