Buurtfeest Maaltemeers

22 mei 2018

Tijdens de commissie van deze maand vroeg ik naar de stand van zaken in de realisatie van de Parkbosbruggen en de opening ervan. Uit uw antwoord bleek, in overleg met de Vlaamse overheid, de gouverneur, de gemeenten Sint-Martens-Latem en de Pinte, gezamenlijk te zijn beslist om de Dag van het Park niet te laten doorgaan op 27 mei maar op 24 juni en de opening van de Parkbosbruggen daar aan te koppelen.

Intussen blijkt op 24 juni ook het  12de buurtfeest van het Buurtcomité Maaltemeers gepland in het Maaltebruggepark en er zou reeds overleg geweest zijn met het buurtcomité over gelijktijdig  plaatsvinden van beide evenementen.

Concreet heb ik dan ook volgende vragen:

  • Was het stadsbestuur op de hoogte van het plaatsvinden van het buurtfeest op 24 juni?
  • Kunt u bevestigen dat hierover reeds een overleg heeft plaatsgevonden? Zo ja, wat was het resultaat hiervan?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

De stad was wel degelijk op de hoogte van het buurtfeest op 24 juni. Er werd in april al een vergunning afgeleverd.

Nadat er vertraging met de werf was opgelopen, was het nodig om de opening van de parkbosbruggen, en dus ook de daaraan gekoppelde dag van het Park, te verschuiven. De coordinatie tussen de vele agenda’s (ministers, schepenen van verschillende gemeentes, aannemers, etc) wees uit dat 24 juni de best passende datum was.

In onze optiek was het perfect mogelijk om beide evenementen te samen te laten plaatsvinden. Het park is hier groot genoeg voor.

Er is zelfs 2x overleg geweest met het buurtcomité. De eerste keer op 7 mei 2018 tussen twee medewerkers van de Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren, de wijkregisseur en iemand van de groendienst, met het buurtcomité.  De tweede keer,  op 16 mei 2018, zat Jeroen De Schuyteneer, directeur van de Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren samen met Arthur De Decker en Annie Van Oostende van het buurtcomité om tot een compromis te komen.

De stad heeft geprobeerd om samen te werken met het buurtcomité om zowel de geplande activiteit (verschoven omwille van de vertraging in de realisatie van de bruggen) en de activiteit van het buurtcomité te laten doorgaan. Er is o.a. voorgesteld om de twee evementen op ver uit elkaar liggende plaatsen in het grote parkbos te organiseren.

Het comité wenste echter niet samen te werken met de stad en stelde een veto tegen het gelijktijdig organiseren van deze twee evenementen.

Het resultaat is dat de opening van de parkbosbruggen en de dag van het park in Gent niet zal doorgaan op 24 juni.  De Provincie zoekt momenteel opnieuw een nieuwe datum om deze bruggen alsnog te openen.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info