Herstel Monterreystraat

9 juli 2018

De Monterreystraat ligt er niet al te best bij. Overgrote delen van zowel de rijbaan als de trottoirs krijgen in het Wegen Informatie Systeem (WIS) een kwaliteitslabel C2-C3 mee, wat wijst op matige tot ernstige (herstelbare) schade. Bewoners vragen dan ook spoedige aanpak van de straat.

  • Zijn er momenteel plannen voor een grondige aanpak van de Monterreystraat?
  • Zo ja, waaruit bestaan deze en wat is hiervoor de timing?
  • Zo nee, kan, in afwachting en naast het curatieve onderhoud na melding, een herstelling van alle aanwezige schade aan de rijbaan en trottoirs voorzien worden?

Camille Daman
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Een grondige aanpak van de Monterreystraat is niet meer voorzien binnen de huidige legislatuur. De straat werd wel opgenomen bij de projecten in registratiefase om voor te stellen als onderhoudsdossier in een volgende ronde. Sowieso is het pas realistisch om te spreken over effectieve uitvoering na het doorlopen van de gehele ontwerpfase en kan er maar sprake zijn van uitvoering ten vroegste in 2022.

In afwachting wordt er nog steeds ingezet op curatief onderhoud voor de ergste zones. Zo werden op vrijdag 27/7 delen van het voetpad geëffend. Aan de rijweg is nauwelijks curatief onderhoud mogelijk behoudens het uitvullen van putten die ontstaan door het ontbreken van kasseien. We dringen daarbij aan dat burgers melding maken via de geijkte weg (Gentinfo) opdat interventie via de kortste doorloop kan verlopen.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info