Deelfietsen

12 september 2019

Recent is het bestek gegund in verband met de exploitatie van free floating deelfietsen. Donkey Republic is al gestart en in het najaar volgt Billy Bikes. Om overlast te vermijden (zoals bekend in andere steden) werken we in Gent met een vergunningenkader en droppunten (hubs) waar deelfietsen moeten worden teruggeplaatst.

In de zone van het Sint-Pietersstation is er momenteel geen hub voorzien. De mensen achter Donkey Republic hebben in de pers verklaard dat ze binnenkort toch een hub zouden mogen plaatsen op minder dan 300m van het station. Dat lijkt me ook wel belangrijk in het kader van de slaagkansen van het project.


Vraag:

Klopt het dat er binnenkort een hub zal mogen worden geïnstalleerd in de nabijheid van het Sint-Pietersstation? Zo ja wanneer? Zo nee, wat is de reden om het drukste treinstation van Vlaanderen uit de scope te halen?

Stephanie D'Hose 
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Er is wel degelijk op dit moment al, en dit reeds sinds begin juli, een ruime hub voorzien aan het Sint-Pietersstation waar de deelfietsen van Donkey Republic kunnen worden geplaatst, meer bepaald aan het Koningin Mathildeplein.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.