Bushalte Frans Van Ryhovelaan

3 december 2019

Sinds mensenheugenis was er een halte van bus 5 op de hoek van de Fuchsiastraat en de Frans Van Ryhovelaan in Gent.

Enkele jaren geleden werd beslist deze halte “tijdelijk” af te schaffen en te verplaatsen even verder op de Ryhovelaan recht over de supermarkt Delhaize, net daar waar de straat een soort flessenhals vertoont.

 

Sedert een tweetal jaar is men op deze locatie een wooncomplex aan het bouwen. Met veel werfverkeer tot gevolg. De nieuwe voorziene tijdelijke bushalte wordt vrij frequent ingenomen door werfwagens, betonstortwagens en grote vrachtwagens. Zelfs tot op het voetpad wordt hier veel geparkeerd door werfcamionettes. En wetende dat zich hier meermaals per dag vanaf de Wondelgembrug tot voorbij deze halte een lange rij aanschuivende wagens bevindt.

Kortom, een zeer gevaarlijke situatie waar je als wachtende reiziger je leven riskeert.

Wetende dat de nu tijdelijk afgeschafte halte van bus 5 op de hoek van de Fuchsiastraat en de Frans Van Ryhovelaan (nr 93) nog altijd een prima veilige locatie zou zijn in tegenstelling tot de huidige tijdelijke halte.

Vraag:
Hoe denkt de schepen aan dit probleem een oplossing te bieden?
Wat is de timing van de werken voor de nieuwe bushalte, ter hoogte van het dienstencentrum?

Mehmet Sadik Karanfil
Gemeenteraadslid

Antwoord:
Met betrekking tot uw opmerking over de gevaarlijke werfzone, geven we dit door aan IPR, zodat dit kan worden opgevolgd.

In de infobrief van lente dit jaar werd de laatste info gegeven over de voorziene werken aan het kruispunt Fuchsiastraat-Van Ryhovenlaan, inclusief de nieuwe bushaltes. De timing (eind 2019) hebben we niet kunnen waarmaken maar we stellen hier alles in het werk om hier februari/maart 2020 te starten met de verkeersmaatregel in de Fuchiastraat - F. Van Ryhovelaan- Pioenstraat. De bushaltes zullen dan meegenomen worden.  Deze worden verderop in de F. Van Ryhovelaan voorzien.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.