Trouwen in Gent

6 februari 2020

Trouwen kan in Gent op het stadhuis, in de dienstencentra in de deelgemeenten of in het Gravensteen. Op woensdag is trouwen gratis in het stadhuis en de dienstencentra, op vrijdag zijn er zowel kosteloze als betalende huwelijken, en op zaterdag zijn er alleen praalhuwelijken met baldakijn en rode loper. Sinds september 2009 kan je dus ook trouwen in het Gravensteen.

Vraag:
Hoeveel huwelijken werden er sinds de wettelijke mogelijkheid bestaat (sinds september 2009) gesloten in het Gravensteen? Graag een overzicht opgesplitst per maand?
Welke opbrengsten genereerde dit voor de stadskas?
Hoeveel Gentse koppels kozen sinds september 2009 voor een huwelijk in de dienstencentra? Graag een overzicht per maand en per dienstencentrum?
Hoeveel praalhuwelijken werden er voor dezelfde periode gesloten op het stadhuis? Overzicht per maand? Welke opbrengsten genereerde dit voor de stadskas?
Hoeveel huwelijken met toost werden er voor dezelfde periode gesloten op het stadhuis? Overzicht per maand? Welke opbrengsten genereerde dit voor de stadskas?
Hoeveel huwelijken werden er in Gent in totaal gesloten voor dezelfde periode? Dus sinds september 2009, graag opgesplitst per jaar?  

Veli Yüksel
Gemeenteraadslid

Het volledig antwoord van schepen Van Hecke kan u hier bekijken.
 

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info