Snelheidscontroles Onze-Lieve-Vrouwstraat Edugo-school Oostakker

4 september 2020

Met de start van het nieuwe schooljaar stelt gemeenteraadslid Carl De Decker met de ouderraad van de Edugo-school én de buurtbewoners vast dat al te vaak voertuigen aan hoge snelheid de Onze-Lieve-Vrouwstraat indraaien en nog versnellen in hun haast in deze rechte straat die uitgeeft op de Edugo-school.

De bezorgdheid voor de veiligheid van onze kinderen is groot.

Concreet vroeg Carl aan onze burgemeester om op korte termijn snelheidscontroles te laten plaatsvinden en indien mogelijk in een betere signalisatie te voorzien zodat het voor elkeen duidelijk zou zijn dat ze zich een schoolbuurt bevinden.

Antwoord:
De politie geeft mij mee dat de Lidar (“Sammeke”) deze week (14-21/09/2020) in de Krijtekerkweg werd opgesteld en volgende week (21-28/09/2020) zal opgesteld worden in de Groenstraat. Beide straten liggen in de onmiddellijke omgeving van de Edugo-scholengroep. Om bestuurders erop te wijzen dat zij in een schoolomgeving rijden, worden de borden “Sammeke gaat naar school” in de nabijheid van de Lidar geplaatst. Daarnaast geeft de politie mij mee dat zij aan het Mobiliteitsbedrijf hebben gevraagd om een SIB-meting uit te voeren in de Onze-Lieve-Vrouwstraat teneinde de klachten te kunnen objectiveren. Ook de Wijkdienst zal samen met de Verkeersdienst gerichte initiatieven in de buurt plannen om snel en kordaat op te treden tegen verkeersonveilig gedrag.

Mathias De Clercq
Burgemeester

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.