Anonieme sluikstortcamera Dendermondsesteenweg

17 november 2020

Sinds midden september stond de anonieme sluikstortcamera opgesteld op de Dendermondsesteenweg in Sint-Amandsberg ter hoogte van de Colruyt. Ondertussen is de camera verhuisd naar een andere plaats. 

Vraag:
Hoeveel overtredingen werden door de anonieme camera vastgesteld op de Dendermondsesteenweg? Hoelang stond deze camera op deze lokatie opgesteld voor observatie?
Hoeveel sluikstorters werden op basis van deze beelden geïdentificeerd?
Hoeveel boetes werden uitgeschreven voor sluikstorten en voor welk bedrag?

Veli Yüksel
Gemeenteraadslid

Antwoord:
De strijd tegen sluikstorten is een absolute prioriteit voor het stadsbestuur. Naast vele inspanningen rond preventie en sensibilisering zet het stadsbestuur ook sterk in op handhaving. Sluikstorters worden gevat aan de hand van heterdaadvattingen of het vinden van identificatiegegevens. Heterdaadvattingen worden georganiseerd door Politie (Overlast-team en Wijkpolitie) in burger en geüniformeerd en door Dienst Toezicht Wonen, Bouwen en Milieu. Daarnaast zet de Politie (Overlastteam) in op cameratoezicht om sluikstorters op heterdaad te betrappen. Ten slotte worden sluikstorten ook systematisch doorzocht op identificatiegegevens door Politie (Overlastteam) en Gemeenschapswacht-vaststellers in samenwerking met IVAGO.

De politie geeft mij mee dat de observatieperiode van de sluikstortcamera aan de Dendermondsesteenweg inmiddels is verstreken en de beelden zijn uitgelezen. Dit is het resultaat:
- Semi-vaste camera Dendermondsesteenweg: geen sluikstorten vastgesteld.

Mathias De Clercq
Burgemeester

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.