›› Home ›› Nieuws

Mathias De Clercq verkozen tot meest ondernemingsgezinde politicus van Vlaanderen

29 09 2016

Mathias De Clercq is verkozen tot de meest ondernemingsgezinde politicus van Vlaanderen voor zijn hervorming van de hinderpremie voor zelfstandigen bij openbare werken. De verkiezing is een initiatief van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).

NSZ is de afgelopen maanden op zoek gegaan naar de meest ondernemingsgezinde politicus/politica op het Vlaams niveau. Ze kwamen daarbij snel uit bij Mathias De Clercq, die samen met zijn collega's Axel Ronse en Koen Van den Heuvel werk heeft gemaakt van een betere inkomenscompensatie voor handelaar bij wegenwerken. Handelaars hoeven voortaan niet meer de deuren te sluiten om te kunnen rekenen op een inkomenscompensatie. Getroffen handelaars zullen ook automatisch de premie van 2000 euro krijgen.

Mathias De Clercq was al bezig met dit dossier in het federaal parlement. Door de staatshervorming kon hij het verder behartigen op Vlaams niveau. Begin juli 2016 werd de nieuwe hinderpremie definitief goedgekeurd in het parlement. Vanaf 1 juli 2017 kunnen handelaars er effectief gebruik van maken. 

Lees hier meer over de premie

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info