›› Home ›› Nieuws

Startersfabriek uit de startblokken

23 maart 2017

Op donderdag 23 maart 2017 werd De Startersfabriek, de organisatie die alle initiatieven gericht op starters in Gent bundelt, gelanceerd met een inspirerend evenement in De Krook. Meer dan 400 deelnemers, waaronder 250 starters, konden tijdens Startfest terecht voor meer dan 20 inspirerende lezingen, panelgesprekken en workshops waar concrete uitdagingen werden aangepakt. Daarnaast was er ook een startersdorp voor 1-op-1 gesprekken met experts en werd het digitaal platform van De Startersfabriek gelanceerd.

'Met De Startersfabriek zetten we opnieuw een grote stap vooruit om het startersklimaat in Gent verder aan te wakkeren. Dit van onderuit, samen met alle partners die in Gent actief zijn om starters te stimuleren. Zo zorgen we voor een efficiënt en bloeiend ecosysteem voor starters in Gent' - Mathias De Clercq.

De Startersfabriek is

  • een platform dat alle initiatieven gericht op Gentse starters bundelt
  • een helpende hand voor iedereen die in Gent een eigen zaak wil uitbouwen
  • vanaf 23 maart een digitaal platform, later komt daar een fysieke locatie bij
     

Op het interactief digitaal platform kan elke (pre-)starter, startup of groeier zich aanmelden met zijn of haar eigen profiel. Na het beantwoorden van enkele korte vragen krijgen starters er een checklist voorgeschoteld die hen op weg helpt om hun eerste stappen te zetten naar hun eigen onderneming.

Het digitaal platform maakt bezoekers wegwijs in het ‘bos’ van professionele startersinitiatieven en reikt hen zo informatie op maat aan. Met één druk op de knop bereikt u er de juiste contactpersonen bij de verschillende organisaties die starters ondersteunen.

Stapsgewijs wandelt elke starter zo doorheen het Gentse starterslandschap en kan zij of hij zodoende de juiste partners op het juiste moment inschakelen op haar of zijn pad naar een eigen zaak. De Startersfabriek wil hiermee een virtuele gangmaker zijn voor elke Gentse starter.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info