›› Home ›› Nieuws

25.812 handtekeningen nodig voor referendum

30 maart 2017

Vorige week vrijdag overhandigde de actiegroep Intelligent Mobiel een 30.000 handtekeningen aan schepen Sofie Bracke en de burgemeester in het Gentse stadhuis. “Onze medewerkers zijn donderdag gestart met het controleren van de handtekeningen. 25.812, zoveel geldige handtekeningen zijn er nodig om een referendum te organiseren”, meldt bevoegde schepen Sofie Bracke. “Dat is 10 procent van het aantal Gentenaars dat vorige vrijdag in Gent ingeschreven was in het Rijksregister.”

“Dubbele handtekeningen, fictieve personen of mensen die niet meer in Gent wonen of intussen overleden zijn, gaan er uit. Als er genoeg rechtsgeldige handtekeningen geteld worden dan beginnen we met de organisatie van het referendum.”

Die organisatie is ongeveer hetzelfde als bij een verkiezing. Er moeten dus voorzitters van stembureaus aangeduid worden, stembiljetten gedrukt en verspreid worden en stemhokjes opgesteld. Daarnaast moet ook een maand voor het referendum een brochure verspreid worden onder alle Gentenaars. Het referendum zal waarschijnlijk in de loop van september plaatsvinden en zal een 900.000€ kosten.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info