›› Home ›› Nieuws

The Box zoekt ook tijdens de Gentse Feesten creatieve ondernemers

22 april 2017

Ook tijdens de Gentse Feesten kan de creatieve ondernemer of starter het plug-and-play handelspand The Box in de Dampoortstraat gebruiken om een resto- en/of handelsconcept uit te testen. Voor de Gentse Feestenperiode kiest een jury een invulling waar bij voorkeur verschillende starters samen een innovatief en duurzaam product of concept willen uitproberen.

 

The Box, waar en wat?

The Box, gevestigd in de Dampoortstraat nr. 47, is een plug & play handelspand waar de creatieve ondernemer en/of starter terecht kan om ideeën en concepten uit te proberen in een ruimere en veilige omgeving. The Box stelt een handelspand ter beschikking, waar voorzieningen, verzekeringen en vergunningen al aanwezig zijn en doet dit aan een vaste, marktconforme prijs.

'Met The Box bieden we creatieve en startende ondernemers de kans om hun idee of concept in de praktijk uit te testen. Zo verlagen we verder de drempel om in Gent met een eigen onderneming te starten’ - Eerste Schepen Mathias De Clercq

The Box, voor wie?

Elke creatieve ondernemer en/of starter, met een ondernemersnummer die producten wil verkopen, zonder daarvoor lidmaatschap van de klanten eisen, kan The Box gebruiken. Enkele specifieke activiteiten zoals cafés, clubs, nachtwinkels, dierenwinkels, … zijn er echter niet toegelaten.

Toewijs invulling en criteria gebruik

Normaal wordt The Box toegewezen volgens het first come first serve-principe, maar tijdens de Gentse Feesten wordt hierop een uitzondering gemaakt. Dit is immers een drukke periode die zeer aantrekkelijk is om nieuwe concepten, producten, ideeën,enz. te lanceren en/of uit te proberen.

'Tijdens de Gentse Feesten is het pand natuurlijk extra gegeerd. We verwachten heel wat ondernemers die willen meedingen naar de aandacht van duizenden voorbijgangers. Om iedereen een gelijke kans te geven zal een publieke oproep naar kandidaat-invullers gelanceerd worden. Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van Stebo en de Stad Gent zal de invulling kiezen.' - Schepen Christophe Peeters, schepen van Middenstand 

Specifiek voor de periode van de Gentse Feesten gelden volgende strikte voorwaarden:

Het schenken van dranken is enkel toegelaten als dit gebeurt in combinatie met het verkopen van producten/voeding (bv. een voedingswinkel met barista) en/of het serveren van voedsel (bv. een restaurant).
Het sluitingsuur is 22 uur.

Volgende 5 criteria worden in rekening genomen bij het kiezen van een invulling. Voorkeur gaat naar:

  • verschillende ondernemers die samenwerken
  • préstarters en starters die maximaal 2 jaar zelfstandig zijn in hoofdberoep
  • een innovatief concept of product
  • een duurzaam concept
  • een concept dat actief linken zoekt met de bestaande handelaars en/of bewoners uit de buurt

Kandidaturen invulling The Box tijdens de Gentse Feesten 2017

Creatieve ondernemers die The Box willen gebruiken tijdens de Gentse Feesten 2017 kunnen zich kandidaat stellen door het online inschrijvingsformulier uiterlijk op maandag 8 mei 2017 om 12.30 uur in te vullen en te verzenden. 

Informatie

Het inschrijvingsformulier en alle nodige informatie vindt u op www.Stad.Gent/TheBox of neem contact met het Ondersteuningspunt Ondernemers van de Stad Gent (OOGent), Keizer Karelstraat 1, 9000 Gent, tel. 09/210 10 60, e-mail ondernemen@stad.gent .

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.