›› Home ›› Nieuws

UZ derde Gents ziekenhuis waar geboorteaangifte in materniteit kan

19 april 2017

Vanaf woensdag 19 januari 2017 kunnen ouders hun pasgeboren baby aangeven in een lokaal in de materniteit van het Gentse universitair ziekenhuis. Het UZ Gent is daarmee het derde ziekenhuis in Gent waar de geboorteaangifte van een baby mogelijk is in het ziekenhuis zelf.

Sinds november 2015 hield het Mobiel Dienstencentrum van de Stad halt aan het AZ Sint-Lucas. Dit bleek meteen een groot succes en dus werd een half jaar later beslist om binnen de materniteit een lokaal te reserveren voor geboorteaangiftes. Sinds 4 januari van dit jaar hoeven ouders wiens baby geboren werd in het AZ Jan Palfijn ook niet meer naar het Administratief Centrum Zuid te gaan. Nu komt daar dus het Gentse universitair ziekenhuis bij. Ook kersverse ouders kunnen hun baby nu in alle rust aangeven in een volledig uitgerust lokaal in de materniteit in het UZ Gent. Elke maandag-, woensdag- en vrijdagnamiddag tussen 14 en 16 uur zal een medewerker van de dienst Geboorte van de Stad aanwezig zijn.

'Ik ben uiteraard tevreden dat we deze dienst nu ook in het Universitair Ziekenhuis kunnen aanbieden. Cijfers van het AZ Sint-Lucas en AZ Jan Palfijn tonen aan dat zo'n 80% van de baby's al ter plaatse worden aangegeven, een succes dus. Ook het AZ Maria Middelares is volop bezig aan de inrichting van een lokaal en installatie van de nodige software. Normaal gezien kunnen ouders hun baby tegen de zomer van 2017 in elke Gentse materniteit aangeven.' - Sofie Bracke, schepen van Burgerzaken 

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.