›› Home ›› Nieuws

Nieuwe Melac is officieel open

13 juni 2017

De Nieuwe Melac is af en gebruiksklaar. Het gloednieuwe ontmoetingscentrum is het eindresultaat van een nauwe samenwerking tussen de stad Gent en de vzw Ontmoetingscentrum Zwijnaarde.

De voormalige plaatselijke dorpscinema, die later parochiezaal werd, is in 2010 overgenomen door de Stad Gent. Schepen Christophe Peeters gaf als toenmalige schepen van Facility Management het startschot voor de nieuwbouw in 2012. De oude Melac was immers te klein en voldeed niet meer aan de eisen inzake brandveiligheid.

Het flonkelnieuwe gebouw, dat volledig passiefbouw is, is uitgerust met tal van duurzame technieken, een semi industriële keuken, een grote polyvalente zaal, een taverne, vergaderlokalen een grote ondergrondse fietsenstalling en een lokaal voor kooklessen.

“Ik ben zeer verheugd dat de Nieuwe Melac weer het centrum van het verenigingsleven is in Zwijnaarde. Ook de Kring, met Danïel als vertrouwde uitbater, heeft zijn oude stek terug.” - Schepen Christophe Peeters

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info