›› Home ›› Nieuws

OCMW lanceert 'Ikook, recept voor werk'

7 09 2017

Met subsidies van de provincie Oost-Vlaanderen start Dienstenbedrijf Sociale Economie (DSE) met een nieuw project: 'Ikook: het recept naar werk'. Met dit project wil het DSE werkgevers tonen dat ook werkzoekenden die niet over het perfecte cv beschikken, toch een belangrijke meerwaarde hebben en veel in hun mars hebben. Langs de andere kant pikt Ikook de recente trends in de horeca op. Zodoende is de opleiding nog beter afgestemd op de verwachtingen en behoeften van de reguliere markt.

Het Dienstenbedrijf  Sociale Economie is een samenwerking van Stad en OCMW Gent. Het dienstenbedrijf heeft als doel mensen in sociale tewerkstelling kansen te geven om werkervaring op te doen en waardevolle taken uit te voeren zoals bv het verzorgen van maaltijden in de sociale en personeelsrestaurants van Stad Gent en OCMW Gent en het uitvoeren van cateringopdrachten.

OCMW-raadslid Yoeri Note: “De horeca zoekt voortdurend naar flexibel inzetbaar en competent personeel. Met dit project geven we mensen, die het tijdelijk moeilijk hebben, een opstap naar werk en kansen om zich te ontplooien en bieden we de sector gekwalificeerd personeel aan. Werk is de beste garantie om niet in armoede terecht te komen. Een win-win voor iedereen dus”. 

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info