›› Home ›› Nieuws

Nieuw team 'Leraar in Gent' ondersteunt leraren

17 januari 2020

Tijdens de gemeenteraad van december deed gemeenteraadslid Yeliz Güner een tussenkomst over de extra middelen die de komende jaren worden vrijgemaakt voor onderwijs. Kort daarna maakte schepen Decruynaere bekend dat het Onderwijscentrum Gent een nieuw team 'Leraar in Gent' lanceert om leraren extra ondersteuning te bieden.

Het Gentse stadsbestuur trekt deze legislatuur een budget uit van 2 miljoen euro voor de lancering van het platform ‘Leraar in Gent’. De schepen van onderwijs gaf eerder al aan dat de aanpak van het lerarentekort een absolute prioriteit is. 

Het Onderwijscentrum van de stad Gent lanceert daarom dit nieuwe team. Er wordt werk gemaakt van een community voor Gentse leerkrachten die inzet op evenementen en ontmoetingen. De bedoeling is ook om activiteiten op school verder te ondersteunen, met aandacht voor professionalisering en het sterker maken van leerkrachten. 

"Het doet mij enorm veel plezier dat aandacht wordt besteed aan het welzijn van onze leerkrachten. Ze moeten opnieuw zin krijgen om in het onderwijs te stappen en te blijven. Het gaat daarbij om een participatief project waarbij ook de scholengroepen zelf en de leerkrachten betrokken zullen worden. Ik kijk alvast uit naar de uitwerking van het nieuwe team, de komende jaren", klinkt het bij gemeenteraadslid Yeliz Güner.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info