›› Home ›› Nieuws

Burgemeester drijft aanpak op tegen asociaal en agressief rijgedrag

28 februari 2020

Burgemeester Mathias De Clercq maakt verder werk van de aanpak van asociaal en agressief rijgedrag. Na de eerdere afspraken met het parket en de Gentse politie om kordater en efficiënter op te treden tegen gevaarlijk en asociaal rijgedrag in onze stad, laat de burgemeester onderzoeken of trajectcontroles op wegen in beheer van de Stad een mogelijkheid zijn om straatracers te klissen.

Het is een vaak gehoorde klacht: auto’s die op een onverantwoorde manier door de Gentse straten racen. De Gentse politie zet daar al een tijdje op in met bemande en onbemande flitstoestellen alsook met CRASH-acties. Een nieuwe omzendbrief van het parket Oost-Vlaanderen laat de politie ook toe om kordater op te treden tegen al wie agressief of asociaal rijgedrag vertoont, tot het in beslag nemen en verbeurd verklaren van voertuigen. De Stad Gent laat nu ook onderzoeken of het trajectcontroles kan invoeren op wegen in beheer van de Stad. Dit zal gebeuren in samenspraak met de politie. Burgemeester De Clercq: “Laat het duidelijk zijn: wie zich niet gedraagt in het verkeer in onze stad zal het ook voelen.”

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info