Evenwichtig parkeerbeleid

1 december 2013

Gemeenteraadslid Stephanie D’Hose is deze bestuursperiode ook voorzitter van de gemeenteraadscommissie die zich maandelijks buigt over de dossiers die betrekking hebben op Openbare Werken en Mobiliteit.  Onlangs werd de stand van zaken van de parkeerstudie onder de loep genomen.

Doel van deze studie is een globale en toekomstgerichte parkeervisie uitbouwen voor Gent. Omdat dit plan het huidige parkeerbeleid grondig zal veranderen werden de Gentenaars nauw betrokken in een ‘Denk Mee-traject’, via een infomarkt en discussieavonden. Gemeenteraadslid Stephanie D’Hose: “Voor Open Vld is een evenwichtig parkeerbeleid essentieel voor een vlotte toegankelijkheid van onze stad. Innovatieve concepten moeten ervoor zorgen dat bestaande parkeerinfrastructuur efficiënter wordt benut. Een parkeermakelaar moet ervoor zorgen dat parkings van bedrijven, overheden en winkels ook buiten de kantoor- of winkeluren worden opengesteld. Het concept Parking+ zorgt ervoor dat wie over een garage of oprit beschikt de plaats er voor eenvoudig kan ter beschikking stellen aan anderen die er tijdelijk kunnen parkeren. Momenteel loopt hierrond in Gent al een proefproject voor zorgverstrekkers die patiënten aan huis bezoeken.”

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info