Extra budget en 'nieuwe' route voor 100 jaar Lichtstoet

17 januari 2020

In 2023 bestaat de Lichtstoet in Ledeberg 100 jaar. Het organiserend comité wil graag starten met de voorbereiding van deze feesteditie. Gemeenteraadslid Christophe Peeters stelde daaromtrent enkele vragen aan schepen Annelies Storms.

Christophe toetste naar de bereidheid van de schepen om bij De Lijn te pleiten om voor deze verjaardagseditie de Brusselsesteenweg gedurende enkele uren vrij te maken van doorgaande trams. Op die manier kan de Lichtstoet nog eens op haar oude parcours doorgaan. 

Schepen Storms liet weten dat de route die nu gevolgd wordt het positieve advies draagt van de diensten politie, brandweer en mobiliteit. Het knippen van de mobiliteitsstromen op de Brusselsesteenweg is geen evidentie. De schepen voegt eraan toe dat evenementen zoals de Lichtstoet absoluut waardevol zijn, maar waar kan dat kan moeten ook dergelijke evenementen zich soms aanpassen aan de gewijzigde omgeving.

Verder vroeg Christophe naar de bereidheid om extra budget vrij te maken voor de 100e editie van de Lichtstoet in 2023. Hij vroeg zich ook af of dit eveneens het geval was voor de 25e editie van de Ledebergse Feesten in 2019. 

Schepen Storms liet weten dat men, nu het meerjarenbudget goedgekeurd werd in de gemeenteraad van december, nog volop aan het bekijken is hoe de middelen de komende jaren verdeeld zullen worden. Het is daarbij nog te vroeg om te zeggen of er voor 2023 extra budget zal zijn voor de jubileum editie van de Lichtstoet. 

Voor 2019 blijven de bedragen op de dienst feestelijkheden ongewijzigd, ook voor jubilea.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info