Nieuw reglement verkiezing 'Student van het jaar'

17 januari 2020

Gemeenteraadslid Steve Stevens stelde al meerdere keren de vraag aan schepen Decruynaere om een reglement in te voeren om de verkiezing voor 'Student van het jaar' transparanter te maken. Goed nieuws: het reglement is er!

De prijs voor 'Student van het jaar' is een prijs voor een student hoger onderwijs in Gent met een bijzonder engagement of met een bijzonder positieve uitstraling naar de stad en/of de onderwijsinstelling toe. 

Tot op heden werd deze prijs door de schepen van onderwijs zelf gekozen uit een reeks, door de instellingen voorgedragen, kandidaten. Vaak waren de kandidaten zelf ook niet op de hoogte van hun nominatie. 

"Deze manier van werken zorgde voor onduidelijke informatie en een gebrek aan transparantie", klinkt het bij Steve Stevens. "Wetende dat we de grootste studentenstad van Vlaanderen zijn en de studenten hoger onderwijs dus een belangrijk deel van onze populatie vormen, die bovendien voor een unieke en ondertussen niet meer te missen dynamiek zorgen, is dit een doelgroep die heel belangrijk is voor onze stad en dus meer serieux verdient". 

Het nieuwe reglement werd onlangs bekrachtigd en zorgt voor echte transparantie en duidelijkheid. De doelgroep wordt betrokken en vertegenwoordigd in de jury, de winnaar wordt door diverse stakeholders verkozen en de wedstrijd wordt via het reglement ook structureel geofficialiseerd. 

"Het mag dan wel een kleine voetnoot lijken binnen onze stadswerking, ik ben alvast blij en trots een aanpassing te hebben bekomen tot een waardige erkenning van het rolmodel en hiermee de belangrijkheid van deze doelgroep voor onze stad bevestigd te hebben", besluit Steve.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info