EK wedstrijden voortaan op groot scherm

31 januari 2020

Voetbalfans sprongen vorige week een gat in de lucht. N.a.v. een vraag van gemeenteraadlid Steve Stevens, zelf ook een fervent voetbalsupporter, worden deze zomer alle EK-wedstrijden uitgezonden op groot scherm. De vraag werd gesteld aan burgemeester Mathias De Clercq en het is geen geheim dat ook hij een groot voetballiefhebber is.

Het EK gaat door in juni, maar Steve wou de vraag op tijd stellen. De vraag kwam van enkele horecamensen die erop aandrongen dat de matchen van de Rode Duivels op groot scherm zouden worden uitgezonden. 

De burgemeester reageerde positief: "komende zomer zullen we alle EK-wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm tonen, op het Sint-Pietersplein. Bedoeling zal zijn dat er een soort van fanzone wordt ingericht. We weten uit ervaring dat de wedstrijden van de Rode Duivels veel teweeg brengen in ons land. Er moet dus zeker een goede afstemming zijn met de veiligheidsdiensten." 

In tegenstelling tot vorige tornooien zullen dus niet enkel een halve finale en/of finale worden vertoond. "Ik stelde de schriftelijke vraag vlak voor het kerstverlof. Ik ben zeer blij met de beslissing van onze burgemeester en de veiligheidsdiensten. Op deze manier zullen de Gentenaars massaal kunnen genieten van de prestaties van ons rode elftal en de daarbij horende emoties", klinkt het bij een tevreden Steve Stevens.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info