Christiaan kaart veiligheid werken Vliegtuiglaan aan

28 februari 2020

De grote werken aan de Vliegtuiglaan zijn niet veilig voor fietsers en voetgangers, dat stelde gemeenteraadslid Christiaan Van Bignoot vast. Hij vroeg schepen van mobiliteit Filip Watteeuw om een oplossing.

“Al bij het begin van de werken waren er problemen. Vooral in het donker zijn fietsers er niet zichtbaar genoeg en er lijkt maar weinig gewijzigd. Ook voor wagens en vrachtwagens is de inrichting van de werf verwarrend, waardoor de concentratie kleiner is en er nog meer gevaarlijke situaties ontstaan" klinkt het bij Christiaan. 

Schepen Watteeuw reageert: "Er zijn al aanpassingen gebeurd, maar de situatie daar is nog steeds niet goed. ndertussen werden oversteekplaatsen aangelegd en er gebeurden ingrepen op vraag van de stad om de situatie veiliger te maken voor voetgangers en fietsers. We dringen al geruime tijd aan bij het Agentschap en Wegen en Verkeer (AWV) en de aannemer om de situatie nog te verbeteren. We zullen nog eens op tafel kloppen."

Christiaan deelde zijn idee over deze situatie ook op zijn eigen facebookpagina. Hij merkte daar dat de reacties niet altijd in lijn liggen met de werkelijkheid. 

"Burgers denken dat de stad verantwoordelijk is voor deze gang van zaken, maar eigenlijk is het AWV verantwoordelijk voor deze onveilige situatie. Zij staan in voor de veiligheid van de werken en de passanten. De stad kan helaas enkel aansturen op extra veiligheidsmaatregelen. Door deze situatie van zo dichtbij op te volgen zal men dat nu gelukkig ook doen", besluit een tevreden Christiaan.

De werken aan de Vliegtuiglaan duren nog zeker tot april van dit jaar.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.