Burgemeester veroordeelt feestjes in coronatijden

24 april 2020

Burgemeester Mathias De Clercq reageert scherp op mensen die nog feestjes organiseren in deze coronatijden. De Gentse politie moest afgelopen weekend verschillende keren tussenkomen. Burgemeester Mathias De Clercq: “Dit is een slag in het gezicht van iedereen in de zorg die zich dagelijks keihard inzet, maar ook van het overgrote deel van de mensen dat zich wél aan de regels houdt.”

De politie had de handen vol afgelopen weekend om de naleving van de coronamaatregelen te handhaven. Er zijn 169 PV’s gegeven, 56 onmiddellijke minnelijke schikkingen van 250 euro en 29 waarschuwingen. Het gaat hoofdzakelijk om niet toegelaten samenscholingen en niet-essentiële verplaatsingen. De politie diende ook tussen te komen op een feestje, de aanwezigen kregen een minnelijke schikking van 250 euro aan de broek. Burgemeester maakte zich op VTM boos over dergelijk asociaal gedrag: “Dergelijk gedrag is totaal onaanvaardbaar, dit moet stoppen. Hoe beter we de richtlijnen nakomen, hoe sneller we er vanaf zijn.” Naast het controleren van de maatregelen tegen het coronavirus blijft de politie ook andere politietaken uitvoeren. Zo werden er sinds de aanvang van de coronamaatregelen reeds 22 drugdealers gevat door het STROP-team. Ook snelheidscontroles blijven plaatsvinden.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info