Open VLD Gent verwacht snel initiatief rond Gents actieplan kraken

6 oktober 2017

Het heeft aardig wat voeten in de aarde gehad, maar na maanden van onderhandelen en ettelijke vertragingsmanoeuvres, keurde de plenaire Kamer vandaag het wetsvoorstel goed dat kraken eindelijk strafbaar moet stellen. Met de nieuwe wet krijgen politie en justitie eindelijk meer mogelijkheden om sneller en kordater op te treden tegen het kraken van zowel bewoonde, als onbewoonde panden.

Als Open Vld Gent kunnen we uiteraard enkel tevreden zijn met de nieuwe wet. Zoals door onze fractie ook in de gemeenteraad steeds bepleit, zijn we tegen élke vorm van kraken, om welke reden dan ook. Van andermans eigendom blijf je af, punt.

Mick Daman, voorzitter Open Vld Gent: “Natuurlijk zijn we als Open Vld verheugd zijn dat het wetsvoorstel eindelijk finaal werd gestemd in de Kamer. Nu is het zaak om, samen met alle betrokkenen, snel te komen tot een daadkrachtig Gents actieplan met duidelijk afspraken tussen politie en parket om de kraakproblematiek in Gent definitief een halt toe te roepen.”

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info