Heraanleg Hakkeneisstraat

17 november 2017

Uit uw antwoord op mijn schriftelijke vraag van 30 april 2015 over de Hakkeneisstraat bleek dat de optimalisatie van de straat op de agenda stond. Een integrale heraanleg was op dat moment echter geen optie. Vandaag gaan er geruchten dat de Hakkeneisstraat op termijn toch integraal heraangelegd zou worden.

Ik heb dan ook volgende vragen hierover:

  • Kan u bevestigen dat de Hakkeneistraat op termijn integraal heraangelegd zal worden?
  • Zo ja, wat zijn dan de volgende stappen die moeten ondernomen worden en wat is de timing ervan?
  • Indien er toch geen integrale heraanleg zou komen, wat is dan de stand van zaken in verband met een eventuele optimalisatie van de straat en wat is daar de concrete timing?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

De Hakkeneistraat is geregistreerd om in aanmerking te komen voor een integrale heraanleg. Momenteel werd echter nog geen dossier of specifiek traject hiertoe opgestart. In de volgende legislatuur wordt opnieuw bekeken welke straten of clusters van straten aangepakt worden en met welke prioritering. De Hakkeneistraat wordt meegenomen in deze oefening.

De Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen voert voorlopig enkel curatief onderhoud uit. Specifieke problemen mogen steeds gemeld worden aan Gentinfo op het nummer 09 210 10 10.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info