Toplaagvernieuwingen Ernest Claeyslaan

30 augustus 2018

Twee jaar geleden stelde ik een schriftelijke vraag over de slechte staat van het asfalt boven op de oude betonstraat in de Ernest Claeyslaan, en bij uitbreiding alle straten in de wijk. De toplaag van de ganse wijk zou worden aangepakt, maar de timing hiervoor stond nog niet vast. Het oude wegdek werd inmiddels afgefreesd, maar er werden vooralsnog geen verdere werken uitgevoerd.

  • Welke werken zijn momenteel nog gepland in de wijk en wat is hiervoor de timing?
  • Welke (infrastructurele) maatregelen worden voorzien om de verkeersveiligheid in de wijk te verbeteren?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

De Ernest Claeslaan, Boesbeeklaan, Stijn Streuvelslaan en de Lettebroeken kregen destijds een laagje asfalt bovenop het betonnen platen wegdek. Dit is een methode die vandaag de dag niet meer toegepast wordt omdat er vlug schade en aftakeling optreedt van het asfalt.

De dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen liet ondertussen het resterende asfalt volledig verwijderen en oordeelde dat de onderliggende betonbaan nog voldoende kwalitatief is om te behouden en plaatselijk te herstellen. De slechtste betonplaten werden ondertussen vervangen en binnenkort gebeuren nog plaatselijke betonherstellingen.

In het najaar zullen ook de voegen tussen de betonplaten opgevuld worden. Buurtbewoners zullen op voorhand nog op geïnformeerd worden over de werken a.d.h.v. bewonersbrieven.

Momenteel staat een maatregel in de planning opgenomen om de onveilige situatie aan de bypass van de Kortrijksesteenweg, ter hoogte van het Soenenspark, zowel voor fietsers als voor auto’s te verbeteren, en dit in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer die wegbeheerder is.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info