Gratis draadloos internet in Gent

18 september 2014

Enkele jaren geleden werd in Gent een proefproject opgestart rond gratis draadloos internet in de stad. Zo werd gratis surfen aan de Graslei mogelijk gemaakt voor iedereen. Dit proefproject werd positief geëvalueerd, en iedereen kan nu structureel genieten van gratis wifi op de Graslei.

De stad Antwerpen maakt dit jaar werk van een grote gratis wifi-zone op haar grondgebied. In Gent rijden er sinds kort ook trams waarin gratis draadloos internet wordt aangeboden. Binnenkort kent dit initiatief ook navolging in Antwerpen.

Overweegt de stad om, naast de Graslei, ook nog op andere bijkomende plaatsen in Gent gratis draadloze internettoegang te voorzien?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

In 2010 werd een draadloos netwerk op de Gras- en Korenlei geïnstalleerd en dit als proefproject. Na het maken van een eenvoudig profiel kon iedereen onbeperkt gebruik maken van deze gratis dienst.

Ondertussen evolueert de technologie en kwamen ook verschillende grote spelers zoals Telenet en Belgacom met dit aanbod en werd het draadloos netwerk van abonnees open gesteld aan andere abonnees waardoor er praktisch overal in het stadscentrum draadloos internet beschikbaar was.

Naar aanleiding hiervan werd beslist het draadloos internet op de Gras- en Korenlei af te bouwen. Gezien het voldoende draadloos aanbod, is het niet noodzakelijk om hierin te investeren.

De stad Gent heeft dan ook beslist niet in te gaan op andere vragen om WIFI te voorzien op openbaar domein. Wel voorziet de stad Gent om de publieke ruimten binnen de stadsgebouwen uit te rusten met WIFI welke bijdraagt tot de uitbreiding van het gratis draadloos netwerk aanbod.

Martine De Regge
Schepen van Personeelsbeleid, Facility Management en Administratieve Vereenvoudiging

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.