›› Home ›› BCSD ›› Vragen-en-tussenkomsten

OCMW's krijgen 33 miljoen extra voor leefloners

3 april 2014

Op voorstel van Maggie De Block, staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebedstrijding, heeft het regeringsconclaaf  beslist dat de OCMW's 5% meer krijgen van de federale overheid om de leeflonen te betalen.

Door het efficiënt asiel- en migratiebeleid van Maggie De Block is er opnieuw geld over op het federale budget voor de OCMW's. Eerder gaf de staatssecretaris al eens 90 miljoen euro van het OCMW-budget en 85 miljoen euro van het Fedasil-budget terug aan de schatkist.

Door de daling in de asielzoekers stromen er sinds begin 2012 bijna geen vreemdelingen meer door naar de OCMW's. Alle asielzoekers krijgen een plaats in het opvangnetwerk van Fedasil.

Einddoel van de beslissing van de regering is dat de OCMW's nieuwe en duurzame maatregelen kunnen nemen om leefloners naar de arbeidsmarkt te begeleiden zodat deze mensen uiteindelijk geen sociale steun meer nodig hebben.

De nieuwe regeling gaat in vanaf 1 juli 2014.

De raadsleden van de Open Vld-fractie zijn heel tevreden met deze beslissing. Voor Gent komt dit neer op 1,1 miljoen euro extra per jaar.

Activering van leefloners dragen wij hoog in het vaandel ! Een job geeft niet alleen financiële maar ook sociale zekerheid en is een boost voor het zelfvertrouwen van de cliënt.

WERK MOET LEIDEN NAAR DE WEG UIT ARMOEDE !

Yoeri Note

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.