Vragen en tussenkomsten

9 januari 2021 -

Op openbare plaatsen moet je je hond altijd aan de leiband houden. Dat is nodig om de veiligheid en het veiligheidsgevoel van andere wandelaars en dieren te beschermen. Maar een hond moet zich eens kunnen uitleven en vrij kunnen rondlopen.

Lees meer...

 


22 december 2020 -

De E-Bike wint aan populariteit in Vlaanderen en dus stijgt ook de vraag naar oplaadpunten. Een ecologisch vervoersmiddel als de elektrische fiets verdient ook zeker de aandacht. Investeren in infrastructuur voor de elektrisch fiets kan de uitstraling van Gent als fietspad van Vlaanderen ook ten goede komen. 

Lees meer...

 


17 december 2020 -

In de plannen van de heraanleg van de Sint-Lievenspoortstraat valt op dat in het breedste deel grote stukken onthard zullen worden. Dit valt op zich toe te juichen, zeker omdat dit ook een visueel versmallingseffect zal creëren en op die manier ook kan meehelpen aan het verlagen van de snelheid in de straat.

Lees meer...

 


14 december 2020 - Tijdens de gemeenteraad van 14 december hield onze fractievoorzitter Stephanie D'Hose een tussenkomst over de meerjarenplanning. Lees meer...

 


9 december 2020 - In navolging van de schriftelijke vraag d.d. 31/1/2020 van gemeenteraadslid Veli Yüksel heeft deze een aantal opvolgvragen. Lees meer...

 


1 december 2020 -

Op de UCO site zijn vorige maand de werken gestart voor de bouw van een nieuwe parkeertoren. De doelstelling is om de parkeerdruk voor de buurt te verlagen terwijl overdag de plaatsen worden voorbehouden voor de bedrijven.

Lees meer...

 


26 november 2020 -

De Lijn stelt in zijn nieuw openbaar vervoersplan 2021 voor om de huidige lijnvoering te Sint-Amandsberg van de lijnen 38 & 39 te wijzigen en 5 x 2 haltes te schrappen.

Lees meer...

 


25 november 2020 -

Belangrijk onderdeel binnen het stadsvernieuwingsproject En Route is de renovatie en herinvulling van de Heilig Hartkerk.

Lees meer...

 


23 november 2020 - Op maandag 23 november hield onze fractievoorzitter tijdens de gemeenteraad een tussenkomst omtrent het actieplan diversiteit. Lees meer...

 


19 november 2020 -

Op de stadsring staat er op de hoek van de Charles de Kerckhovelaan/Kortrijksepoortstraat al een aantal jaren een elektronische signalisatie die het verkeer, komende van de Charles de Kerckhovelaan, verbiedt rechtsaf te slaan op drukke spitsmomenten, de zogenaamde toeritdosering.

Lees meer...

 


<<  1   2   3   5   10   25   50   100   165     >>

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.