Stad Gent koopt Boerenhof in Drongen

17 januari 2008
Naar verluidt zou het stadsbestuur het Boerenhof in Drongen aankopen. Deze zaal was tot nu een feestzaal met een mooie tuin en voldoende parkeergelegenheid.

Welke zijn de plannen van het stadsbestuur met dit pand? Zoals u weet zoekt de Stad ook al vele jaren een locatie in Drongen voor de inrichting van een nieuwe bibliotheek. Biedt de aankoop van het Boerenhof een oplossing voor deze problematiek?

Sofie Bracke
Gemeenteraadslid

Antwoord:

Er is zo?n 750.000 euro ingeschreven in de begroting om het Boerenhof aan te kopen.

Dit zou een oplossing moeten bieden voor een aantal problemen in Drongen:

Er is nood aan een nieuwe bibliotheek. We wilden dit al heel lang bouwen, maar de lokale Kerkfabriek was toen niet bereid om een stukje grond af te staan. Er is nood aan een polyvalente zaal voor de talrijke verenigingen die Drongen telt. Het clubhuis voor senioren aan de Antoon Catriestraat moet herbekeken worden. Bovendien zitten er diensten zoals o.a. bevolking en politie verspreid over een aantal gebouwen.

Het Boerenhof biedt wel wat mogelijkheden om een aantal zaken te centraliseren. Het gebouw beschikt over een zaal, een caf? vooraan, een ruimte boven en enige parkeermogelijkheid. We gaan eens grondig bekijken met de verschillende diensten hoe we al deze zaken het best kunnen structureren en herschikken.

Mevrouw Bracke: "Hebt u eventueel zicht op timing voor dan uiteindelijk de bouw of inrichting van de nieuwe bibliotheek?"

Schepen Christophe Peeters: "Ik denk dat we dit jaar nog de aankoop kunnen doen. Het hangt er natuurlijk van af welke verbouwingen er nog moeten gedaan worden, maar laat ons zeggen eind 2010, begin 2011."

Christophe Peeters
Schepen van Financi?n, Facility Management en Sport

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.