Geluidsoverlast Oostakker

26 september 2016

In het weekend 24 en 25 september was het van zaterdagnacht tot zondagochtend het zeer woelig in Oostakker. Een continue geluid, eerder een gebonk, overheerste in gans Oostakker. Heel wat bewoners waren zeer ongerust en wisten niet wat er gaande was.

Zondagmorgen omstreeks 9u is de rust uiteindelijk weergekeerd.

  • Kunt u duiding geven over deze situatie?
  • Over welke activiteit ging het hier?
  • Was er een vergunning aangevraagd voor deze activiteit?

Mehmet Sadik Karanfil
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Het ging over een evenement van de organisatie Rodor dat buiten plaats had op de scoutsterreinen van Wondelgem. Dit evenement was inderdaad met luide "bas" muziek.

Een evenement dat doorgaat in open lucht kan een afwijking krijgen op de geldende geluidsnormen. Daarvoor wordt dan een geluidstoelating verstrekt waarin de maximale geluidsniveaus, de duur en enkele bijzondere voorwaarden opgenomen worden.

Deze geluidsnormen, het einduur en de bijkomende voorwaarden (zoals de verplichting tot het zelf meten van het geluidsniveau, het verwittigen van de buurt, enz...) kan dan door de controleurs van de dienst Toezicht, Wonen, Bouwen en Milieu ter plaatste gecontroleerd worden.

Voor dit evenement werd niets aangevraagd. Geen afwijking op de geluidsnormen en er gebeurde evenmin een melding van het evenement bij de cel evenementenbeheer van de politie. Dit is uiteraard niet de juiste gang van zaken. Het feest was dus illegaal. Er werden geen geluidsmetingen uitgevoerd omdat we niet op de hoogte waren dat dergelijk evenement doorging.

Daniël Termont
Burgemeester

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info