Oversteekplaats Hippoliet Lippensplein

26 september 2016

Aan het Hippoliet Lippensplein, beter bekend als "’t Rond Punt", is langs de kant van de Brabantdam momenteel geen enkele oversteekplaats voor voetgangers meer, niet op de as Brabantdam, Kuiperskaai, noch Vlaanderenstraat. De verkeerssituatie op deze plaats zal sowieso wijzigen n.a.v. de invoering van het ciruclatieplan.

Concreet heb ik dan ook volgende vragen:

  • Is er al meer concreet zicht op de inrichting van het Hippoliet Lippensplein en de oversteekplaatsen voor voetgangers bij de invoering van het ciruclatieplan?
  • Is het in afwachting hiervan al mogelijk, al dan niet tijdelijke, oversteekplaatsen voor voetgangers aan te brengen?

Camille Daman
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Tegen de invoering van het circulatieplan zal het Hippoliet Lippensplein een tijdelijke alternatieve inrichting krijgen. Het is één van die punten waarvoor in het zogeheten TIOD-project (Tijdelijke Invulling Openbaar Domein) een nieuw plan is opgemaakt.

De knip van het doorgaand verkeer en deze inrichting moeten ervoor zorgen dat voetgangers op een veilige manier de oversteek van de Vlaanderenstraat kunnen maken.

De markeringen die worden aangebracht binnen TIOD zijn geen zebrapaden, maar gekleurde stroken die er op wijzen dat de situatie sterk gewijzigd is en dat er een nieuwe ruimte ontstaat die gedeeld wordt gebruikt door voetgangers, fietsers en de tram.

Ik zal wel laten nakijken of in afwachting daarvan geen tijdelijke oversteekplaatsen moeten worden aangebracht. In principe brengen we binnen de zone 30 geen nieuwe zebrapaden aan, maar het kan uiteraard altijd zijn dat de lokale situatie daar toch om vraagt.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info