Verkeersmaatregelen Kleinkouterken

9 maart 2017

Vorig jaar antwoordde u naar aanleiding van mijn vraag over welke maatregelen  zouden  genomen  worden  om  de  verkeersveiligheid  in Kleinkouterken te verhogen dat na het bestendigen van de reisweg van de bussen 34-35-36 via Kleinkouterken opdracht werd gegeven om bijkomende maatregelen te nemen.

Zo zouden er zebrapaden aangebracht worden, onder andere ter hoogte van de voetbalvelden, en zou onderzocht worden of rijbaankussens er kunnen worden ingepland.

Vandaag zijn nog geen van de aangekondigde maatregelen zichtbaar in het straatbeeld.

Concreet heb ik dan ook volgende vraag:

  • Waarom werden de aangekondigde maatregelen nog niet uitgevoerd?
  • Zal dit alsnog gebeuren? Zo ja, wat is hiervoor de timing?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

We moeten hier een onderscheid maken tussen kleinere verkeerstechnische ingrepen zoals het aanbrengen van de zebrapaden en grotere infrastructurele maatregelen.

De Dienst Wegen heeft een nieuw ontwerp opgemaakt voor het Kleinkouterken dat o.a. voorziet in het aanleggen van een voetpad tussen het bestaande voetpad vanaf de hoek met de Beukenlaan en de groene berm langs de huizen aan de pare kant van Kleinkouterken tot aan de Steenaardestraat. Er wordt gekozen voor een breed en hoofdzakelijk groen voetpad, deels in grasbetontegels en deels in betonstraatstenen. In het ontwerp wordt ook een voetgangersoversteekplaats voorzien vlakbij de toegang tot de sportterreinen.

Momenteel worden alle preadviezen van de betrokken diensten over dit ontwerp verzameld en nog dit voorjaar wordt het ontwerp naar het college gebracht. Na goedkeuring wordt dan de bouwaanvraag gelanceerd. Een concrete timing voor de uitvoer is nu dus nog moeilijk mee te geven, maar we zetten hier spoed achter.

In de tussentijd werd aan het Mobiliteitsbedrijf gevraagd of er tijdelijke zebrapaden kunnen worden aangebracht, maar gezien de prioriteit van de verkeerstechnische cel de jongste maanden is gelegd bij het Circulatieplan, is dit onderzoek nog niet afgerond. We proberen daar snel werk van te maken.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info