Verlichting buurtparking Ter Linden

6 maart 2017

Op buurtparking Ter Linden t.h.v. van de eindhalte van tramlijn 22 in Zwijnaarde zou momenteel (nog) geen verlichting voorzien zijn. Gebruikers menen dat verlichting de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid van de parking zouden kunnen verhogen.

Concreet heb ik dan ook volgende vragen:

  • Is het aanbrengen van verlichting op de buurtparking alsnog voorzien?
  • Zo ja, wat is hiervoor de timing?
  • Zo nee, wat is hiervoor de reden en kan alsnog overwogen worden om verlichting te voorzien?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

Via uw schriftelijke vraag vernemen onze diensten voor de eerste maal de vraag naar verlichting van deze buurtparking. Hiervoor waren hierover nog geen geregistreerde klachten of vragen binnengekomen, ondanks dat de parking al enige tijd in gebruik is.

Bij het ontwerp en de uitvoering van de buurtparking zijn er deels wachtleidingen voorzien om eventueel openbare verlichting te kunnen voorzien op de parking.

Gelet op de locatie van de buurtparking achterliggend de bebouwing, en vlak naast tuinen van bewoners, is weliswaar enige omzichtigheid aangewezen inzake het aanbrengen van openbare verlichting; Dit om (strooilicht)overlast ten aanzien van de aanpalenden te vermijden en hun privacy, eigendomsgenot te respecteren.

Een klassieke openbare verlichting van de buurtparking met hoge palen en hoog opgesteld vermogen lijkt dan ook niet echt aangewezen. Ik ga dan ook vragen aan de cel Openbare Verlichting om te bekijken of ander lichtconcept bv. een minimalere (veiligheids)verlichting met eventuele detectie instelling een oplossing zou kunnen bieden tot tevredenheid van zowel gebruikers als aanpalenden.

Gelet op de studie en uitwerking die hiervoor nog dient te gebeuren, kan ik u op dit moment moeilijk een concrete timing doorgeven, maar de cel Openbare Verlichting binnen de dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen zal deze opdracht alvast ter harte nemen.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info