Doorstroming Sint-Dionysiusstraat

21 maart 2017

In antwoord op een eerdere vraag over de problematiek van de doorstroming in de Sint-Dionysiusstraat werd gesteld dat de straat niet als aparte entiteit kan gezien worden, maar dat de problematiek moet gekaderd worden in een totaal visie op de verkeersstromen in de kern van Sint-Denijs-Westrem. Toch blijven veel inwoners, waaronder ikzelf, ervan overtuigd dat enkele kleine ingrepen een vlottere verkeersdoorstroming in de straat zouden kunnen teweegbrengen.

Heel concreet bijvoorbeeld belemmeren foutief geparkeerde auto’s in het begin van de straat de doorstroming richting Gemeenteplein. De aangebrachte gele onderbroken strepen brengen hier te weinig soelaas. Het aanbrengen van een verdrijvingsvlak met verkeerspaaltje(s) zou hier mogelijks wel een oplossing kunnen zijn.

Concreet heb ik dan ook volgende vraag:

  • Bent u bereid deze kleine ingrepen, die de verkeersdoorstroming in de Sint-Dionysiusstraat ten goede kunnen komen, te laten onderzoeken en desgevallend te laten implementeren?
  • Zo ja, wanneer mag het resultaat van hiervan verwacht worden?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

Het Mobiliteitsbedrijf zal bekijken of het parkeerverbod aan de kop van Sint-Dionyssiiusstraat-Krijzeltand extra kan worden benadrukt.

Dit onderzoek zal eind mei opgestart worden.

Termijn voor uitvoering op het terrein, indien van toepassing, hangt af van de soort maatregel en de beschikbaarheid van mensen en middelen en kan dus nu moeilijk worden ingeschat.

Filip Watteeuw
Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info