Verkeersveiligheid Borluutkermis

10 oktober 2017

Komende vrijdag vindt de opening plaats van de Borluutkermis en is Sint-Denijs-Westrem opnieuw vijf dagen het middelpunt van festiviteiten en ontmoetingen. Tijdens de kermis blijft doorgaand verkeer rond het Gemeenteplein mogelijk, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden voor ouders en kinderen bij het oversteken.

Concreet heb ik dan ook volgende vraag:

Kan in het kader van de kermis op het Gemeenteplein extra signalisatie aangebracht worden om bestuurders vooraf attent te maken op de kermis en aanwezigheid van kinderen?

Sami Souguir
Fractievoorzitter


Antwoord:

Over enkele dagen gaat opnieuw de Borluutkermis van start. Het succes van de Borluutkermis lokt heel wat volk, ook naar de foor op het gemeenteplein en in de Krijzeltand;

De combinatie van de vele bezoekers met het autoverkeer rond het gemeenteplein is niet altijd evident. Aangezien we erg begaan zijn met de veiligheid van de bezoekers, heb ik de opdracht gegeven om op die locatie extra signalisatie te voorzien. Concreet zullen er op de invalswegen naar het plein waarschuwingsborden met de boodschap 'opgelet foor' geplaatst worden.

Christophe Peeters
Schepen van Financiën, Feesten, Middenstand en Innovatie

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.