Overlast Sint-Laurentiuspark

9 oktober 2017

Omwonende blijven het onveiligheidsgevoel rond het Sint-Laurentiuspark en de kiosk in Oostakker aanklagen. Er blijft sprake van hangjongeren, vooral 's avonds en 's nachts. Maar er wordt ook met flessen gegooid en er zouden zelfs geregeld spuiten in het park aangetroffen worden.

  • Worden ook door de politie nog steeds klachten en/of vandalisme vastgesteld in de buurt?
  • Welke maatregelen werden reeds genomen en zullen desgevallend bijkomende maatregelen genomen worden?

Carl De Decker
Gemeenteraadslid


Antwoord:

De Politie is op de hoogte van de problematiek rond sluikstort en vandalisme die zich stelt in het Sint_Laurentiuspark. Er worden geregeld vaststellingen en registraties daaromtrent opgenomen, echter steeds tegenover onbekende daders. Heterdaadbetrapping in dergelijke feiten is immers zeer moeilijk.

Indien jongeren worden aangetroffen, schoolgaande jeud of andere, worden die door onze diensten aangesproken, geresponsabiliseerd en desgevallen geverbaliseerd.

Een verhoogde aanwezigheid van drugspuiten kan de Politie uit de vaststellingen niet afleiden.

De problematiek is wel degelijk ook een vast aandachtspunt voor de werking en patrouilles van de wijkpolitie Sint-Amandsberg/Oostakker, die op gezette tijdstippen gericht aanwezig zijn. Verder houdt ook de buurtinspecteur tijdens zijn reguliere werkzaamheden toezicht op de situatie.

Periodiek richt de wijkpolitie ook grootschaliger acties in, waarbij in de omgeving van het park en het centrum van Oostakker controles worden uitgevoerd tijdens de avond en nacht.

Daniel Termont
Burgemeester

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.