Looppiste Rozenbroekenpark

21 december 2017

De looppiste van het Rozenbroekenpark staat er zeer erbarmelijk bij. Na de ingrijpende werken van vorig jaar is de staat van de looppiste niet helemaal wenselijk. Er blijft een grote plas achter bij regenweer, mogelijks te wijten aan drainageproblemen.

Met de winterdagen op komst kan dit voor zeer gevaarlijke situaties leiden. Met de eerste winterprik van vorig jaar was een stuk van de looppiste zelfs bevroren.

  • Heeft de schepen weet van deze situatie?
  • Kunnen hiervoor de nodige maatregelen getroffen worden, opdat de gebruikers van de looppiste verder veilig kunnen gebruikmaken van de looppiste?

Mehmet Sadik Karanfil
Gemeenteraadslid


Antwoord:

De slechte toestand van de looppiste is grotendeels te wijten aan de weersomstandigheden in de laatste weken van 2017. Sneeuw en veel regen zorgen er voor de schors aangedrukt wordt en dat de drainerende werking van de toplaag verloren gaat. Dit is een probleem dat zich ook voordoet bij de andere Gentse looppistes die in schors aangelegd zijn.

Een piste in schors heeft als belangrijkste voordeel dat de gewrichten minder belast worden en dit door de dempende en verende toplaag. Een nadeel is echter dat het onderhoud in de wintermaanden minder evident is. De Sportdienst heeft Farys verwittigd om het nodige onderhoud te herhalen in de loop van januari: de toplaag zal losgemaakt worden en aangevuld worden met een nieuwe schorslaag.

Rudy Coddens
OCMW-voorzitter

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.