Graffitistraatje

5 februari 2018

De Werregarenstraat, het steegje tussen de Hoogpoort en de Onderstraat, is na een graffitiproject tijdens de Gentse Feesten in 1995 al jaren een gedoogzone voor graffiti en street art in het centrum van onze stad. De Werregarenstraat is uiteraard beter bekend als het Graffitistraatje. Het maakt deel uit van heel wat stadswandelingen en lokt dagelijks horden toeristen.

Het Graffitistraatje is al jaar en dag de roepnaam voor wat officieel de Werregarenstraat heet.

Bent u bereid een extra (officieus) straatnaambord met de vermelding "Graffitistraatje", zoals bijvoorbeeld Pierkesstroate, voor de Werregarenstraat te voorzien als eerbetoon aan de street art artiesten die dagelijks het straatje van uitzicht doen veranderen?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Ik vind dit een zeer goed idee. Het straatje wordt inderdaad in de volksmond al zo genoemd, niet alleen door Gentenaars maar ook door bezoekers van onze stad die speciaal naar hier komen.

Ik heb deze legislatuur uitgebreid ingezet op de waardering van Street Art als een volwaardige kunstdiscipline, met 2 edities van het Sorry, not Sorry festival, een themajaar Kunst op Straat en een cultuurprijs van de stad voor Street Artist Bue The Warrior. Dit initiatief past daar perfect in, ik zal dan ook met de burgemeester, die bevoegd is voor straatnamen, overleggen of dat kan.

Annelies Storms
Schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.