Kunstwerken Michaël Borremans

5 maart 2018

Toen in 2014 bekend werd gemaakt dat  Michaël Borremans een schilderij zou aanbrengen op de klokkentoren vroeg hij enkele voorwaarden. Zo wilde Borremans niet dat er andere werken of graffiti op de klokkentoren of sokkels van de stadshal zouden komen. Tevens vroeg hij het voorrecht te krijgen om, naast de klokkentoren, ook schilderwerken aan te brengen op de sokkels van de stadshal. Iets waar het stadsbestuur mee instemde.

Zijn er momenteel al plannen of ideeën voor bijkomende werken van Michaël Borremans op de sokkels van de stadshal?

Stephanie D'Hose
Gemeenteraadslid


Antwoord:

Ik vrees dat mijn antwoord op uw vraag zeer kort zal zijn.

Ik heb hierover navraag gedaan bij mijn administratie die de contacten met de kunstenaar onderhoudt. En zij hebben me laten weten dat Michaël Borremans voorlopig geen plannen heeft om op de andere sokkels een werk aan te brengen.

Zoals u weet heeft de kunstenaar conform de schenkingsovereenkomst die 26 mei 2014 door de gemeenteraad werd goedgekeurd een levenslang exclusiviteitsrecht om kunstwerken aan te brengen op de klokkenstoel en de sokkels van de stadshal. Ik hoop dat hij nog zeer lang leeft en dat we nog mooie werken van de kunstenaar mogen zien verschijnen.

Annelies Storms
Schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info